ECO

Benieuwd hoe Mama's Plekje zich inzet voor de natuur?
Lees zeker verder dan!

01

Naïf

Naïf is een natuurlijk betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder bull**** voor baby’s en kinderen. 

Pure kwaliteit! Met alleen maar ingrediënten die een babyhuidje echt nodig heeft. Niks meer, niks minder! 

Heb jij ook wel een de producten van jouw kindjes gebruikt? 
Tuurlijk! Ze ruiken super lekker & voelen zijdezacht aan. 

Goed nieuws dan! 

Naïf heeft daarom ook speciaal voor de mama’s verzorgingsproducten ontwikkeld. 
Een complete skincare lijn met natuurlijke verzorgingsproducten zonder chemische rommel. 

Naïf verzorgingsproducten bevatten geen minerale oliën, chemische conserveringen of harde chemicaliën. 
Er wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten zoals lijnzaadolie, avocado olie & lycosol (Tomaat-extract). 

Nog niet volledig overtuigd? 

De producten van Naïf bevatten geen schadelijke stoffen die de zee organismen kunnen aantasten. 
De verpakkingen zijn gemaakt van bioplastic (suikerriet). 

Leuk toch?!

 

02

Medela

Medela ondersteunt zowel wereldwijd als lokaal maatschappelijke & culturele initiatieven. Ze zijn actief binnen eigen vakgebied & ondersteunen teven sport, kunst & cultuur. Volgende projecten worden ondersteund door Medela: 

 • ‘Shared Values Initiative’ India
  Medela ondersteund in India hogere borstvoedingscijfers, beheer van moedermelk en betere voorlichtingen over de zorg voor de pasgeboren baby. Het is aangetoond, door betere voorlichting binnen het eerste uur na de bevalling, het sterftecijfer onder pasgeborenen met 20% kan verlagen! 
 • Sport, cultuur, gezondheid van vrouwen en pasgeborenen
  Medela ondersteund het symfonieorkest Luzern en het ‘Theater- und Musikgesellschaft’ in Zug. Ze sponseren het dameshandbalteam LK Zug, en naast de borstvoedingscampagne ook de pink ribbon walk en de zwitserse vereniging ter bevordering van Borstvoeding.
  Medela is sponsor van de EFCNI die zich inzet om premature zuigelingen en hun familie de specifieke en specialistische zorg te bieden die zij nodig hebben.
 • Medela cares
  Dit initiatief is gericht op twee gebieden waarbij het kolven van moedermelk een centrale voorwaarde is voor het behalen van goede resultaten.
  – Door het NICU continuity of care program kunnen moeders tijden hun verblijf in Ronald McDonald house over dezelfde hoogwaardige apparatuur beschikken als in het ziekenhuis. Borstkolven worden gerecycled en draagt bij aan de donatie van nieuwe Medela Symphony® Preemie+™ borstkolven en borstvoedingsartikelen voor gebruik in ziekenhuizen.
 • Met het overgangsprogramma back-to-work wil Medela nieuwe moeders ondersteunen tijden hun borstvoedingsreis als ze weer aan het werk gaan.

03

Lansinoh

Lansinoh® ontwerpt al 30 jaar ondersteunende producten voor borstvoeding om moeders te helpen de uitdagingen die ze tegenkomen tijdens de borstvoeding te overwinnen.

Moeders over de hele wereld vertrouwen de kwaliteit en innovatieve producten van Lansinoh® om hen en hun baby te helpen om langer succesvol borstvoeding te geven. 

Lansinoh is sins 2020 actief in projecten ten gunste van sociale gelijkheid & duurzaamheid. Enkele initiatieven: 
– Herbebossing: In 2021 is Lansinoh France Benelux begonnen met het partneren met ‘Reforest action’. Voor elke verkochte borstkolf planten ze 1 boom. 
– De kust schoonmaken 
– Sponsoring van het promotietraject aan Priestley

Hun duurzaamheidgoals zijn gebasseerd op de doelstellingen van de Verenigde Naties: 
– Gezonheid & welzijn garanderen
– Geslachtsgelijkheid 
– Fatsoenlijk werk en economische groei 
– Verantwoorde consumptie & productie 
– Maatregelen in de strijd tegen klimaatverandering 
– Het leven op aarde 
– Partnership om hun doelstellingen te behalen

Lansinoh wil een klimaatneutrale onderneming worden door hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen en door deze te compenseren. 

04

Baby on the move

Eerlijk

Ze streven naar een eerlijke behandeling voor alle mensen doorheen het hele productieproces. De realiteit is daarbij belangrijker dan een label.

Speels

Let’s spice things up! Ze willen mama en baby een leuk gevoel bezorgen zonder in te boeten aan elegantie. 

Slim

Het ontwerp is aangepast aan gebruik in verschillende omgevingen. 

Praktische details afgestemd op het dagelijkse leven van baby’s en hun ouders.

Hun borstvoedingsdoeken worden gemaakt van 100% hand geplukt Peruviaans pimakatoen. Hierdoor zijn de borstvoedingsdoeken duurzaam, ademend, hypoallergeen en voelen ze heerlijk zacht aan. 

Precies de kwaliteit die we voor onze kleintjes willen. De stoffen zijn afkomstig van één van de enige gecertificeerde producenten van pimakatoen in Peru. 

05

Bezisa

Brengt de natuur jou ook rust?

Bezisa slaagt erin om met hun producten & designs de natuur binnen te brengen bij jou thuis. 

Social responsibilty: Bezisa werkt samen met ‘Ferm Werk’. Een sociale werkplaats voor mensen die door psychische problemen verder van de arbeidsmarkt staan. Booghgoed maar ook deel uit van hun team. Een plaats waar mensen met een niet aangeboren hersenletsel op een heel persoonlijke manier worden behandeld, begeleid & geholpen worden met re-integreren. 

Duurzaamheid: Bezisa werkt met materialen die niet schadelijk zijn voor de natuur. 

1. Vilt: hun vilt is gemaakt van zuiver scheerwol. Dit is van nature vuilafstotend en ontbrandbaar. Het geverfde vilt is gifvrij en voldoen aan de UNE-EN 71-2, UNE-EN 71-3 en Öko-Tex 100.

2. Hout: De houten kralen en ringen worden geproduceerd in een atelier in Frankrijk en zijn afkomstig uit Europese duurzaam onderhouden bossen. Alle ronde kralen en houten ringen hebben het PEFC ST keurmerk.

3. Siliconen: worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Meestal is dit in de vorm van kwarts (in het klein is dit gewoon zand), waar vervolgens puur silicium uit gewonnen wordt. Van deze grondstof worden verschillende materialen gemaakt, waaronder de siliconen voor de kralen in de Bezisa collecties.

06

By kay

Vroeger hadden draagdoeken  een stoffig imago. Vandaag de dag zijn ze gelukkig al een onderdeel van het dagelijks straatbeeld.

Bykay heeft hier een flinke steen aan bij gedragen door hun hippe designs & nieuwe ontwikkelingen. 

Bij ByKay printen ze op gerecycled papier & herplanten ze 200% van het gebruikte papier. 

Ze gebruiken enkel organic fabrics & vermaken wat kapot is. 

By Kay heeft ook een leuke no-waste collectie. 

Geen idee welke draagdoek het beste bij jou past? Klik op meer info. 

07

Fillibabba

Bij Filibabba zijn trots dat ze sociale en ecologische overwegingen integreren in al hun zakelijke activiteiten.

Sinds 2016 zijn ze een van de weinige Deense merken die producten presenteren die zijn geproduceerd in GOTS-gecertificeerd textiel. GOTS staat voor GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD en is een label voor biologisch textiel en bestrijkt de hele keten van de oogst van de counselors via ecologisch en sociaal verantwoorde productie tot het eindproduct.

Als consument kunt u er zeker van zijn dat al hun katoenen weefsels correct worden geproduceerd in de hele waardeketen – van het veld van de katoenboer tot ons als merk. 

Ze geloven in duurzaam denken, ontwikkelen hun producten in natuurlijke materialen voor onze kinderen en hun omgeving en ze nemen verantwoordelijkheid voor elk ontwerp dat ze noemen. 

08

Dantoy

Dantoy minimaliseert elke schadelijke impact op het milieu. 

Ze hebben milieuvriendelijke processen geïmplementeerd om hun verbruik van energie, water en grondstoffen te beheren en om de mogelijkheid van accidentele lozingen of emissies via het productieproces te voorkomen.

Hun speelgoed is gemaakt van grondstoffen die geen schadelijke stoffen bevatten. Het gebruik van bioplastic om speelgoed te maken, helpt hun CO2-uitstoot te minimaliseren vergeleken met plastic gemaakt van koolwaterstofmaterialen.

De bioplastic producten van dantoy mogen ook het Nordic Swan Ecolabel dragen.

Het hebben van het Nordic Swan Ecolabel op onze producten verplicht Dantoy om te voldoen aan de vereisten die zijn vastgelegd voor alle processen gedurende de levenscyclus. Dit gaat goed samen met het feit dat dantoy het internationale ISO 14001 milieucertificaat bezit.

09

Cake maternity

Bij  cake maternity benaderen ze alle aspecten van hun bedrijf holistisch om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk impact op de wereld hebben.
Hoe doen ze dit?

Al de producten van het merk Cake Maternity zijn ontworpen met het oog op het minimaliseren van afval. Door patronen en processen te ontwikkelen waarbij stoffen worden gebruikt en restanten worden beperkt. De meeste restanten die ze hebben, worden gebruikt om de beha-binnenbanden te maken! Verschillende van hun bh-stijlen zijn naadloos in een koker gebreid en zijn daarom bijna 100% afvalvrij.

Alle materialen en accessoires die worden gebruikt om de producten van het merk Cake Maternity te produceren zijn Oeko-Tex 100-gecertificeerd. Dit betekent dat er geen schadelijke kleurstoffen of chemicaliën worden gebruikt.

Met 90 zonnepanelen op het dak draait hun hoofdkantoor en magazijn 100% op Australische zon (die ook wordt gebruikt om de elektrische auto van de CEO aan te drijven!)

Ze geloven in kwaliteit boven kwantiteit, dus al hun stukken zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen en accessoires. Het is belangrijk dat ze een reeks duurzame items creëren en beheren die de tand des tijds doorstaan en niet zomaar op de vuilnisbelt belanden.

Het is veilig om te zeggen dat fast-fashion niet hun ding is, we zijn slow-fashion en ze zijn er trots op.

ze hebben kunststoffen voor eenmalig gebruik uit het bedrijf verwijderd en ervoor gezorgd dat ze ze niet doorgeven aan onze klanten of hun retailers. Hun producten komen uit de fabriek en worden opgeslagen in biologisch afbreekbare polybags en ze werken eraan om de behoefte hieraan volledig te verminderen.

Ze hebben de verpakking waar mogelijk verkleind, van productie tot klant. Elke verpakking die de klanten of retailers ontvangen, is herbruikbaar of 100% recyclebaar, waar mogelijk met inkt op basis van soja, gerecycled zijdepapier en eco-gegomde stickers. 

Bij cake maternity steunen ze ook goede doelen:

Days for girl: ze doneren slips voor vrouwen en meisjes in nood.
uplift-project: hier worden beha’s gedoneerd voor vrouwen die dit nodig hebben. 

10

Tweedehands is niet minderwaardig & Uitlenen is dé nieuwe trend!

My goal? Ervoor zorgen dat tweedehands & het uitlenen van spullen het nieuwe normaal wordt!

Tweedehands spullen zijn zóveel beter dan nieuwe spullen. 
Waarom? 
Ze zijn niet zo duur zoals de nieuwe spullen die we aankopen! Zo kan je veel besparen. Altijd welgekomen toch? 
Mijn partner & ik vinden het een gelukzalig gevoel wetende dat wij die spullen gered hebben van de afvalberg. 

Mama’s Plekje maakt een leuke selectie aan preloved kledij & andere spullen. Zo kunnen jullie ook hetzelfde gevoel ervaren die mijn partner & ik ervaren bij de aankoop van tweedehands spullen. 

Ooit al spullen uitgeleend?

Dit spaart je geld uit & zorgt ervoor dat je geen spullen 10 jaar op een stoffige zolder laat staan! 

Benieuwd naar hoe dit juist werkt? Klik op tweedehands & uitlenen daar kom je meer te weten. 

Wist je dat…

Ik ook parken/bedjes opnieuw beschilder? 

Zonde dat bedjes & parken geen tweede leven krijgen enkel & alleen omdat er wat schade is aan de lak. 

Ik breng daar verandering in! Wij zetten ze in een nieuw kleurtje.