Wie zijn we?

wie zijn we?

Hoi, ik ben

Justine

wie zijn we?

Ik ben 23 jaar en woon samen met mijn partner Cato in een gezellig en knus huisje te Bellegem. 

Sinds 2020 heb ik een diploma bachelor in de Vroedkunde op zak. 
Waar ik natuurlijk heel trots op ben!

Waarom ben ik dan niet als vroedvrouw aan het werk gegaan?

Eerst en vooral hou ik van een persoonlijke aanpak. Ik help graag mensen waar nodig. Dit miste ik wat tijdens mijn opleiding. Ik zag mezelf dit niet doen. Toch niet op die manier. Tijdens mijn opleiding kreeg ik vaak te horen dat de aankoop van nieuwe babyspullen duur is. 

Dit vind jij misschien ook? 

Dit is me altijd bijgebleven en daaruit is mijn bedrijf ontstaan! 

Ik wil iets betekenen voor de mensen die het nodig hebben, maar ook voor de mensen die geloven in het kopen van tweedehands babyspullen. Alsook voor de mensen die het eens willen proberen. 

Kort gezegd: Iedereen kan bij Mama’s Plekje terecht! 

PS: Sinds kort hebben wij ook een home shop! 🙂 
Geen zin om te betalen voor de verzending, of wil je gewoon eens lekker komen snuisteren? Dat kan vanaf nu! 

Samen met Mama’s plekje wil ik dit verhaal waarmaken!

Wat maakt Mama’s Plekje nu zo uniek?

Vandaag de dag worden er heel veel spullen weggegooid terwijl er niets mis mee is. De desbetreffende spullen zijn gewoon op dat moment niet meer nodig.  

We moeten onze natuur beschermen voor onze kinderen. Ons hoge consumeren helpt deze problematiek niet. Er moet dus hoognodig verandering komen! 

Ik hoor je al zuchten.. Je hoort vandaag de dag bijna niets anders meer dan dat je duurzamer moet gaan leven, toch? 
Hoe moet ik dat dan juist gaan doen? 

Ik kan hier vanalles gaan opsommen, maar daar hebben jullie niets aan. Je kan me altijd volgens op instagram want daar worden vaak tips gedeeld. Het is een proces met vallen en opstaan. Geloof me! 

Ik wil jullie meenemen in de wondere wereld van ‘preloved’ kledij. Één van de belangrijkste tips om wat duurzamer te gaan leven. 

Jullie kennen het concept tweedehands kledij zeker en vast wel. Er rust hier nog altijd een zware taboe rond. Ik wil hier dus heel graag een beetje verandering in gaan brengen. 

Als jullie denken aan tweedehands denk je waarschijnlijk aan marketplace, instagram, tweedehands.be. Allemaal goede manieren om tweedehands spullen op te verkopen/kopen! Er kan natuurlijk ook heel veel opgelicht worden op deze platformen..
Jullie denken waarschijnlijk niet aan een webshop die dit heel zorgvuldig gaat gaan doen? 

Mama’s Plekje heeft voor jou een platform ontworpen waarop je veilig tweedehands artikelen kan kopen en retourneren indien een geldige reden.

Hoe dit ‘preloved’ avontuur in zijn werk gaat kan je verder lezen op de pagina ‘Tweedehands’.

Waarom is tweedehands nu zoveel duurzamer? Waarom wordt er zoveel reclame voor gemaakt? 
Bij het maken van nieuwe kledij/andere spullen wordt de voorraad van onze natuur aangesproken. Deze is niet oneindig! Om een voorbeeld te geven: We hebben 2720 liter water nodig om een simpele T-shirt te maken. Dit is de hoeveelheid dat wij op ongeveer 3 jaar drinken.. 
Dit gaat me iets te ver..
Er is zoveel kledij in de omloop die naar 3-4 keer dragen wordt weggegooid. Er is toch niets mis mee met die kledij? Waarom dan niet gewoon doneren/verkopen? Gun je het de ander niet om jouw kledij te dragen waar je voor hebt betaald? Wil je de afvalberg vergroten? Nee! natuurlijk niet. 

Kindjes groeien heel snel. Ze dragen sommige stukken maar 2-3 keer gewoon omdat ze eruit groeien. Daarom heb ik mij toegespits op baby/kinderkledij. Deze kledij wordt vaak opgeslaan voor 10 jaar op een stoffige zolder terwijl je er zoveel andere kindjes een plezier mee kan doen. 

Beslissen tweedehands te gaan kopen is een volledig nieuwe denkwijze die wat tijd zal vragen. Het geeft zoveel voldoening om te weten dat er geen voorraad van onze natuur is gebruikt geweest voor die spullen! 

Mama’s Plekje biedt niet enkel preloved kledij aan, maar ook spullen zoals verzorgingsproducten, speelgoed, borstvoedingsspullen, borstvoedingslingerie. Kortom allemaal spullen die geproduceerd zijn met respect voor de natuur. 

Wil je jouw kledij/ andere spullen doneren in plaats van verkopen? Ook dat doen wij voor jou! 

Wil je mij verder volgen in dit leuke avontuur? Neem zeker een kijkje op onze instagrampagina! 

Meer te weten komen over onze leveranciers? Klik dan zeker verder op Eco!